SSL, herkenbaar aan HTTPS vóór de URL, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar deze website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. SSL werkt twee kanten op: met een SSL verbinding zorg je ervoor dat niet meegelezen kan worden met wat men naar de website verstuurt of er ophaalt, maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt onderweg aangepast kan worden. Als eigenaar van de website wil je natuurlijk 100% zeker weten dat de bezoekers op jouw website te zien krijgen wat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.