InterNLnet ontvangt van gerenommeerde partijen (b.v. SIDN) abuse meldingen. Waarom? Dat gebeurt wanneer vanaf de website van de klant abuse komt. Dit kan onbewust gebeuren door een kwetsbaarheid in de configuratie van de website of webapplicatie.

Het mailtje sturen wij door naar de betreffende klant. Hierin wordt uitgelegd welke kwetsbaarheid is gevonden en hoe u deze kunt verhelpen.

Wat kan ik doen om problemen te voorkomen?

Zorg dat de software die u voor uw website gebuikt up-to-date en goed beveiligd is:

• Gebruik een goed wachtwoord
  • Gebruik virusscanners en andere beveiligingsmiddelen.
  • Vraag uw webdesigner of beheerder om hulp.

Indien de kwetsbaarheid niet wordt opgelost, heeft u kans dat u wordt geblokkeerd / offline gehaald.

Waarom?

Omdat uw website op een shared server staat. Deze server wordt gedeeld met meerdere websites, waardoor alle websites en dus de hostingprovider er last van hebben dat uw website gehackt is.

Voor meer informatie over phishing en malware zie https://www.sidn.nl/a/veilig-internet/phishing-en-malware-bestrijden