Qmail

Qmail is een Mail Transfer Agent.

Het is geschreven in 1995 als vervanger voor het destijds populaire mail programma 'Sendmail'.

Binnen Odin is het mogelijk om gebruik te maken van Qmail.

Bij de Hosting Services wordt het Mail Hosting genoemd.

QMail-hosting uit zetten.

Wij adviseren u om Qmail hosting op het hosting abonnement, UIT te zetten indien u daar geen gebruik van maakt.

Dit verwijdert automatisch de overbodige MX / SPF records. En mail die vanaf het platform verstuurd wordt naar het domein, gaat dan wel naar buiten en komt dan wel aan bij de ontvangende server. (buiten Odin).

Let op: Het verwijderen van QMAIL verwijdert ook ALLE mogelijk geconfigureerde mailboxen.

Het gaat fout op het moment dat u via uw Odin mail-account mailt naar een klant (ondanks dat deze klant geen mailboxen heeft ingesteld).
Odin denkt dat het de mail lokaal moet afleveren (Qmail hosting staat immers aan). U krijgt dan een foutmelding.

Wij adviseren u om Qmail hosting op het hosting abonnement UIT te zetten, indien u daar toch geen gebruik van maakt.

Dit verwijdert automatisch de overbodige MX / SPF records, en mail vanaf het platform verstuurd naar het domein, zal wel naar buiten gaan en bij de ontvangende server uitkomen (buiten Odin).

Let op: Het verwijderen van QMAIL verwijdert ook ALLE mogelijk geconfigureerde mailboxen.