Voor de InterNLnet klanten met shared en dedicated webhosting (Odin en bizx platformen) wordt er gebruik gemaakt van een mail relay server.

De uitgaande e-mail gaat naar de buitenwereld middels onze mail relay server. Deze server filtert uitgaande mail en stuurt het door naar de ontvangers. Dit zorgt ervoor dat er minder spam via onze servers verstuurd wordt.

Let op!

1. Heeft u een domeinnaam bij een andere provider, maar gebruikt u een SPF/ TXT record met het ip adres van onze mail relay server?
Dan dient u gebruik te maken van "include: spf.protection.se.isp-net.nl"

2. Verstuurt u mails via een script vanaf een website, die op onze server staat?

(Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, bevestigingen van (nieuwe) accounts, bestelformulieren etc.)

Dan dient u ervoor te zorgen dat het verzendadres ook valide is en mail kan ontvangen.

De mail relay server controleert het verzendende emailadres of het daadwerkelijk bestaat.