1. URL wijzigen van http naar https in WordPress

-  Via het Worpress-menu kunt u naar Instellingen gaan en vervolgens naar Algemeen

- Hier kunt u bij WordPress-adres en bij Site-adres (URL) de wijziging doorvoeren (https://www.uwdomeinnaam)

- Klik op 'Wijziging opslaan'

2. URL wijzigen van http naar https via .htaccess

Voeg het volgende bovenaan in het bestand toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

En als dat niet werkt, probeer dan :

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.uwdomeinnaam\.nl|uwdomeinnaam\.nl)$ [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://uwdomeinnaam.nl/$1 [R,L]

Bovenstaande zorgt ervoor dat als u bijvoorbeeld naar het volgende gaat:

http://www.uwdomeinnaam of http://uwdomeinnaam  u dan doorgestuurd wordt naar https://uwdomeinnaam