1. URL wijzigen van http naar https in WordPress

-  Via het Worpress-menu kunt u naar Instellingen gaan en vervolgens naar Algemeen

- Hier kunt u bij WordPress-adres en bij Site-adres (URL) de wijziging doorvoeren (https://www.uwdomeinnaam)

- Klik op 'Wijziging opslaan'

2. URL wijzigen van http naar https via .htaccess

Voeg het volgende bovenaan in het bestand toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

En als dat niet werkt, probeer dan :

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.uwdomeinnaam\.nl|uwdomeinnaam\.nl)$ [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://uwdomeinnaam.nl/$1 [R,L]

Bovenstaande zorgt ervoor dat als u bijvoorbeeld naar het volgende gaat:

http://www.uwdomeinnaam of http://uwdomeinnaam  u dan doorgestuurd wordt naar https://uwdomeinnaam

3. .htaccess bestand synchroniseren

Nadat u het .htaccess bestand heeft aangepast moet het nog gesynchroniseerd worden.

- in uw controle paneel gaat u naar het tabblad "websites"

- Hier klikt u op uw domeinnaam

- Ga dor naar de "webhosting instellingen"

- hier vind u onderaan de knop "httoegang synchroniseren"

Na een paar seconden is de aanpassing verwerkt en werkend

Simple SSL

Voor WordPress pagina's kan gebruik gemaakt worden van Simple SSL wordpress plugin.

De Really Simple SSL plugin detecteert automatisch de instellingen en past de configuratie van de WordPress-website aan.