Wanneer u geen internetverbinding heeft, kan dat aan verschillende dingen liggen:
- De modem kan zijn vastgelopen

- Er kan geen verbinding zijn tussen uw modem en ons netwerk.
- De bekabeling in uw woning kan niet in orde zijn.

- De software op uw pc is wellicht niet goed geconfigureerd.

Om er achter te komen waaraan het ligt, kunt u de volgende stappen doorlopen:

 1. Zet de modem een keer uit (stekker uit het stopcontact)  Wacht vervolgens maximaal vijf minuten. Steek daarna stekker weer in het stopcontact. Doe dit eventueel ook met de overige hardware die aan het modem is aangesloten.
  Wanneer u dan weer een internetverbinding heeft, was de modem vastgelopen.
 2. Wanneer u na het uit en aan zetten nog steeds geen internetverbinding heeft, is het belangrijk om te onderzoeken of er wel een verbinding is tussen uw modem en ons netwerk. Sluit hiervoor de modem direct aan op het punt in uw huis waar de telefoonlijn binnenkomt (het IS/RA-punt). Houdt hierbij rekening met het volgende:
  • Direct na het IS/RA punt zit een ADSL-splitter. Deze moet uw verwijderen.
  • Sluit uw modem met een zo kort mogelijke (1,5 meter), en het liefst een andere of nieuwe kabel, aan op het IS/RA punt. Dit moet worden gedaan om uit te kunnen sluiten dat het niet aan uw telefoonkabel tussen uw modem en het IS/RA punt ligt.
  • Voor deze test is het niet belangrijk dat uw computer is aangesloten op uw modem. U hoeft dat dus ook niet te doen.
 3. Wanneer u uw modem direct heeft aangesloten op het IS/RA punt zou het maximaal vijf minuten mogen duren voordat u weer verbinding heeft. U kan zien of u verbinding heeft doordat het ADSL-lampje blijft branden. Heeft u dan nog steeds geen verbinding, neem dan contact op met onze servicedesk, 024-7070707. Wanneer u wel verbinding heeft, betekent dat de verbinding naar ons netwerk in orde is.

 4. Wanneer de verbinding met ons netwerk in orde is maar uw computer nog steeds geen internetverbinding heeft dan is of de bekabeling in uw woning niet in orde. U kunt uitsluiten dat het aan uw bekabeling ligt door deze te controleren op breuken en/of beschadigingen. Een andere mogelijkheid is om tijdelijk een andere en/of nieuwe kabel aan te sluiten.