Oorzaken

Wanneer u geen internetverbinding heeft, kan dat aan verschillende dingen liggen:
- De modem kan zijn vastgelopen

- Er kan een storing zijn tussen uw modem en ons netwerk.
- Er kan een probleem met de bekabeling in uw woning zijn.

- De software op uw pc is wellicht niet goed geconfigureerd en/of beschadigd.

Troubleshoot
Om er achter te komen waaraan het ligt, kunt u de volgende stappen doorlopen:

1. Haal de stekker van de modem 5 minuten uit het stopcontact en stop het daarna weer in het stopcontact. Doe dit eventueel ook met de overige hardware die aan de modem is aangesloten. Wacht 5 minuten en test de verbinding daarna.
  2. Wanneer u na het uit en aan zetten nog steeds geen internetverbinding heeft, is het belangrijk om te onderzoeken of er wel een verbinding is tussen uw modem en ons netwerk. Sluit hiervoor de modem direct aan op het punt in uw huis waar de telefoonlijn binnenkomt (het IS/RA-punt). Houdt hierbij rekening met het volgende:
    • Direct na het IS/RA punt zit mogelijk een ADSL-splitter. Deze moet u eerst er tussenuit halen.
    • Sluit uw modem met een zo kort mogelijke (1,5 meter), en het liefst een andere of nieuwe kabel, aan op het IS/RA punt. Dit moet worden gedaan om uit te sluiten dat het niet aan de telefoonkabel tussen uw modem en het IS/RA punt ligt.
    • Voor deze test is het niet noodzakelijk dat uw computer is aangesloten op uw modem. U hoeft dat dus ook niet te doen.
  3. Wanneer u uw modem direct heeft aangesloten op het IS/RA punt zou het maximaal vijf minuten mogen duren voordat u weer verbinding heeft. U kunt zien of u verbinding heeft wanneer het ADSL-lampje blijft branden. Heeft u dan nog steeds geen verbinding, neem dan contact op met onze servicedesk, 024-7070707. Wanneer u wel verbinding heeft, betekent het dat de verbinding naar ons netwerk in orde is.

4. Wanneer de verbinding met ons netwerk in orde is maar uw computer nog steeds geen internetverbinding heeft, dan is mogelijk de bekabeling in uw woning niet in orde. U kunt dit uitsluiten door deze te controleren op breuken en/of beschadigingen. Een andere mogelijkheid is om een andere en/of nieuwe kabel aan te sluiten.