Oorzaken

Wanneer je geen internetverbinding hebt, kan dat aan verschillende dingen liggen:
- De modem kan zijn vastgelopen

- Er kan een storing zijn tussen modem en ons netwerk.
- Er kan een probleem met de bekabeling in de woning zijn.

- De software op de pc is wellicht niet goed geconfigureerd en/of beschadigd.

Troubleshoot
Om er achter te komen waaraan het ligt, kun je de volgende stappen doorlopen:

1. Haal de stekker van de modem 5 minuten uit het stopcontact en stop het daarna weer in het stopcontact. Doe dit eventueel ook met de overige hardware die aan de modem is aangesloten. Wacht 5 minuten en test de verbinding daarna.
  2. Wanneer er na het uit en aan zetten nog steeds geen internetverbinding is, is het belangrijk om te onderzoeken of er wel een verbinding is tussen modem en ons netwerk. Sluit hiervoor de modem direct aan op het punt in huis waar de telefoonlijn binnenkomt (het IS/RA-punt). Houdt hierbij rekening met het volgende:
    • Direct na het IS/RA punt zit mogelijk een ADSL-splitter. Deze moet er eerst tussenuit.
    • Sluit de modem met een zo kort mogelijke (1,5 meter), en het liefst een andere of nieuwe kabel, aan op het IS/RA punt. Dit moet worden gedaan om uit te sluiten dat het niet aan de telefoonkabel tussen modem en het IS/RA punt ligt.
    • Voor deze test is het niet noodzakelijk dat de computer is aangesloten op de modem. Je hoeft dat dus ook niet te doen.
  3. Wanneer de  modem direct is aangesloten op het IS/RA punt zou het maximaal vijf minuten mogen duren voordat er weer verbinding is. Je kunt zien of er verbinding is wanneer het ADSL-lampje blijft branden. Hebt je dan nog steeds geen verbinding, neem dan contact op met onze servicedesk,. Wanneer je wel verbinding hebt, betekent het dat de verbinding naar ons netwerk in orde is.

4. Wanneer de verbinding met ons netwerk in orde is maar de computer nog steeds geen internetverbinding heeft, dan is mogelijk de bekabeling in de woning niet in orde. Je kunt dit uitsluiten door deze te controleren op breuken en/of beschadigingen. Een andere mogelijkheid is om een andere en/of nieuwe kabel aan te sluiten.