Meerdere beveiligingsproducten

Het beste kunt u maar één goed beveiligingsproduct op uw computer installeren.

Het beveiligingsproduct moet namelijk bestanden openen en deze scannen.

Als een ander beveiligingsproduct probeert om dezelfde bestanden, op hetzelfde moment te openen, dan moet het wachten tot de bestanden weer vrij zijn. Dit veroorzaakt vaak problemen.

Programma's starten bijvoorbeeld mogelijk niet correct op of het hele systeem loopt vast.

Het kan zijn dat het beveiligingsproduct tijdens de installatie, andere beveiligings- en firewallproducten van de grootste softwareleveranciers automatisch detecteert en verwijdert. Dit gebeurt echter niet altijd.

In dat geval moet u andere beveiligings- of firewallproducten handmatig verwijderen.

Beveiligingsproducten handmatig verwijderen.

Het is echter aan te raden om de oude beveiligingssoftware eerst te verwijderen voordat u de nieuwe software installeert.
Als u de naam kent van het beveiligingsproduct, kunt u het als volgt mogelijk verwijderen:
1. Klik op Start > Configuratiescherm.
2. Dubbelklik op Software.
3. Daar kunt u de betreffende producten (programma's) verwijderen.

Als het product niet kan worden verwijderd, kunt u het best contact opnemen met de leverancier van de software.

Wellicht hebben zij daar een speciale de-installer voor.