Meerdere beveiligingsproducten

Het beste kun je maar één goed beveiligingsproduct op de computer installeren.

Het beveiligingsproduct moet namelijk bestanden openen en deze scannen.

Als een ander beveiligingsproduct probeert om dezelfde bestanden, op hetzelfde moment te openen, dan moet het wachten tot de bestanden weer vrij zijn. Dit veroorzaakt vaak problemen.

Programma's starten bijvoorbeeld mogelijk niet correct op of het hele systeem loopt vast.

Het kan zijn dat het beveiligingsproduct tijdens de installatie, andere beveiligings- en firewallproducten van de grootste softwareleveranciers automatisch detecteert en verwijdert. Dit gebeurt echter niet altijd.

In dat geval moeten andere beveiligings- of firewallproducten handmatig worden verwijderen.

Beveiligingsproducten handmatig verwijderen.

Het is echter aan te raden om de oude beveiligingssoftware eerst te verwijderen voordat je de nieuwe software installeert.
Als je de naam kent van het beveiligingsproduct, kun je het als volgt mogelijk verwijderen:

1. Klik op Start > Configuratiescherm.
2. Dubbelklik op Software.
3. Daar kun je de betreffende producten (programma's) verwijderen.

Als het product niet kan worden verwijderd, kun je het best contact opnemen met de leverancier van de software.

Wellicht hebben zij daar een speciale de-installer voor.