Meerdere beveiligingsproducten

Het beste kunt u maar één goed beveiligingsproduct op uw computer installeren.

Het beveiligingsproduct moet namelijk bestanden openen en deze scannen. Als een ander beveiligingsproduct probeert om dezelfde bestanden, op hetzelfde moment te openen, dan moet het wachten tot de bestanden weer vrij zijn. Dit veroorzaakt vaak problemen. Programma's starten bijvoorbeeld mogelijk niet correct op of het hele systeem kan vastlopen.

Het beveiligingsproduct detecteert en verwijdert automatisch beveiligings- en firewallproducten van de de grootste softwareleveranciers, tijdens de installatie. Het is echter mogelijk dat het verwijderen mislukt. In dit geval moet u andere beveiligings- of firewallproducten handmatig verwijderen. U kunt dit ook doen voordat u de installatie start.

Beveiligingsproducten handmatig verwijderen.
Als u de naam kent van het beveiligingsproduct, kunt u het als volgt mogelijk verwijderen:
1. Klik op Start > Configuratiescherm.
2. Dubbelklik op Software.
3. Daar kunt u de betreffende producten (programma's) verwijderen.

Als het product niet kan worden verwijderd, kunt u het best contact opnemen met de leverancier van de software.

Wellicht hebben zij daar een speciale de-installer voor.