U kunt het spamfilter instellen via het Controlepaneel.

Log in op het Controlepaneel:
Kies voor tabblad 'Mail' en klik op het betreffende emailadres
Kies voor het tabblad 'Spam Protection'.

Hier heb je 2 opties voor het omgaan met spam: verwijderen of markeren.
1. Verwijderen

De als spam gemarkeerde mail wordt meteen verwijderd. Het is achteraf niet na te gaan of mail onterecht als spam is gemarkeerd.
2. Markeren

De als spam gemarkeerde mail, wordt in de inbox afgeleverd met de markering ***SPAM**.

Spamniveau
Standaard staat het spamfilter op level 3,5.

Bij level 1 wordt er heel veel spam tegengehouden, bij level 10 wordt er minder spam tegengehouden.

Instellen filterregel (rule)
Als je niet wilt dat de spam in de inbox belandt, moet er een 'rule' worden ingesteld.
Hiervoor moet je inloggen op de webmail. Klik in de rij met iconen bovenaan op 'Filters'.
Maak vervolgens een filter aan dat berichten met ***SPAM*** in de subjectregel verplaatst.
(bijvoorbeeld naar verwijderde items of naar een nieuwe aangemaakte map).
- Klik op Filters en vervolgens op New rule.
- Daar kun je in het drop down menu een kenmerk selecteren waarop je wilt filteren.
- Klik vervolgens op 'Mail' om naar het beginscherm te gaan.
- Klik daar op 'Options' en dan op 'Filters'.
- Selecteer 'Apply upon logging on'.
- Klik op 'Save Options'.
Vanaf nu wordt de inbox gefilterd zodra je inlogt op de webmail.

Let op! Dit filter werkt alleen voor webmail van Odin. Wanneer je met Outlook of een ander email-programma werkt, dien je zelf filterregels in dat programma aan te maken.