E-mail-instellingen zijn afhankelijk van het abonnement dat u bij InterNLnet heeft.

InterNLnet Odin (Nieuw)InterNLnet (oud )Vuurwerk Odin (Nieuw)Vuurwerk (oud)
POP3 Server (inkomend)
 mail.cloud.internl.net
pop.internl.net
mail.cloud.tele2.nl
pop.vuurwerk.nl
SMTP Server (uitgaand)
 mail.cloud.internl.net
smtp.internl.net
mail.cloud.tele2.nl
De SMTP-server van uw internetprovider.
IMAP Server  (IMAP)
 mail.cloud.internl.net
pop.internl.net
mail.cloud.tele2.nl
pop.vuurwerk.nl

Imap gebruiken?
Als je hier veel ervaring mee hebt en weet wat het is, dan is het geen probleem. Anders kies je voor POP en SMTP

Poortinstellingen inkomende- en uitgaande mail.

De standaardpoort voor POP is 110 en voor SMTP is 25.

- Voor de uitgaande mail, kan het poortnummer het best gewijzigd worden naar 587 .

- Daarna onder 'Server uitgaande mail' selecteren : 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.'
- Of kiezen voor versleutelingsmethode : StartTLS.

Raadpleeg voor de overige instellingen, de handleiding van het mailprogramma.

De e-mail handleidingen vind je hier .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------