Wat is reverse DNS?

Bij DNS wordt  een naam omgezet in een IP-adres. Bij Reverse DNS wordt een IP-adres omgezet in een naam.

Zo kan men dus controleren of het IP-adres waar de data vandaan komt, ook hoort bij de domeinnaam.

Een Reverse DNS wordt anders genoteerd dan DNS, maar beide wijzen wel naar dezelfde server.

Het is bij InterNLnet alleen voor zakelijke DSL-klanten mogelijk om Reverse DNS in te stellen.

Via het emailadres info@internl.net, kunt u een verzoek indienen.