Bij het redirecten van een domeinnaam stuur je de bezoeker door naar een andere pagina. Dit kan op verschillende manieren.

Het is alleen mogelijk om een domeinnaam te redirecten, als het pakket ook webhosting heeft.

Via het Controlepaneel de redirect instellen:

1. Frame Forwarding
Hierbij wordt de eindbestemming geladen in een Frame. De oorspronkelijke ingetikte domeinnaam blijft in adresbalk zichtbaar.

2. Standard Forwarding

Hier wordt de bezoeker doorgestuurd naar een nieuwe pagina. De URL van de pagina komt in beeld.

Via het .htaccess - bestand.

3. 301 Redirect - Moved Permanently
Met een 301 Redirect, geeft de server aan de browser door, dat de opgevraagde website permanent is verhuisd naar een andere locatie.
# De volgende regel (voorbeeld) redirect de root naar InterNLnet website.
Redirect 301 / https://www.internl.net/hosting/webhosting
of
# De volgende regel (voorbeeld) redirect een map naar een bestelformulier bij InterNLNet.
Redirect 301 /subfolder https://www.internl.net/bestellen/webhosting-bestellen?type=standaard

4. 302 Redirect - Moved Temporary
Een 302 redirect geeft aan dat de opgevraagde website tijdelijk is verhuisd.
# De volgende regel (voorbeeld) redirect de root naar de InterNLnet website.
Redirect / https://www.internl.net/hosting/domeinregistratie
of
# De volgende regel (voorbeeld) redirect een map naar een bestelformulier bij InterNLNet.
Redirect /formulieren https://www.internl.net/bestellen/domeinregistratie-bestellen?type=

Let op! Een browser kan deze 301 HTTP Response opslaan in het tijdelijke geheugen.

Mocht je niet zeker zijn van de redirect, of dit eerst willen testen, dan kun je als eerste de 302 redirect in stellen.