U kunt via het controlepaneel een MySql-database benaderen en/of aanmaken.

Log in op het Controlepaneel

Klik op : More Services | Databases.

Hieronder staan 2 situaties beschreven voor een bestaande Database en een nieuwe Database

1. Bestaande Database

Indien u al een Database heeft (aangemaakt), ziet u hier nu de 'Database name',

Indien u een WordPress heeft geïnstalleerd, wordt er automatisch een 'MySQL database' aangemaakt.

- Klik op de 'Database name'.
- Vervolgens ziet u Database info scherm. Hier kunt u klikken op de link bij 'Browse database manager'.

- Nu zit u in phpMyadmin en kunt u aan de slag met uw database

Alleen op deze manier kunt u met phpMyadmin de Database benaderen.

2. Nieuwe Database

Indien u nog geen database heeft aangemaakt, kunt u een database aanmaken

- Klik vervolgens op Add New Database
- In het volgende scherm kiest u voor 'Database type'  - 'MySQL' , klik daarna op 'Next'
- Het volgende scherm vult u in en klik daarna op 'Next'
- Vervolgens krijgt u een overzicht en kunt u op 'Finish' klikken

Uitgebreidere informatie is te vinden in deze handleiding.