Je kunt via het controlepaneel een MySql-database benaderen en/of aanmaken.

Log in op het Controlepaneel

Klik op : More Services | Databases.

Hieronder staan 2 situaties beschreven voor een bestaande Database en een nieuwe Database

1. Bestaande Database

Indien er al een Database is (aangemaakt), ziet u hier nu de 'Database name',

Indien WordPress is geïnstalleerd, wordt er automatisch een 'MySQL database' aangemaakt.

- Klik op de 'Database name'.
- Vervolgens zie je het Database info scherm. Hier kun je klikken op de link bij 'Browse database manager'.

- Nu zit je in phpMyadmin en kun je aan de slag met de database

Alleen op deze manier kun je met phpMyadmin de Database benaderen.

2. Nieuwe Database

Indien er nog geen database is aangemaakt, kun je een database aanmaken

- Klik op "Add New Database"
- In het volgende scherm kies je voor 'Database type'  - 'MySQL' , klik daarna op 'Next'
- Het volgende scherm vul je in en klik daarna op 'Next'
- Vervolgens krijg je een overzicht en kun je op 'Finish' klikken

Uitgebreidere informatie is te vinden in deze handleiding.