Tijdelijke Wordpress pagina benaderen via samengestelde URL.

Vaak kiest men ervoor om een nieuwe WordPress site te bouwen, terwijl de huidige site nog gewoon actief is (voor dezelfde domeinnaam).

Om de WordPress / Drupal site toch te kunnen bekijken, staan hieronder 2 methoden beschreven.
Zie ook de handleiding die onder aan deze FAQ staat.

1a. Tijdelijke wordpress pagina bekijken via de samengestelde URL

Hiervoor heeft u de volgende URL nodig, waarbij de servernaam te vinden is in het Controlepaneel:
servernaam.cloud.internl.net/jouwdomeinnaam/wordpress
voorbeeld:  www.s1050130-4487.cloud.internl.net/pietjepuk.nl/wordpress/

Hoe vind je deze servernaam in het Controlepaneel?

- Log in op het Controlepaneel
- Ga naar het 'Websites' en klik op de domeinnaam
- Klik in het volgende scherm op 'Web Hosting Settings'

Achter Name zie je de servernaam staan.

Let op! De pagina kan verminkt zijn. In dat geval is optie 2 beter

1b. Zo kunt u inloggen op wordpress website als deze nog tijdelijk is:

www.servernaam.cloud.internl.net/pietjepuk.nl/wordpress/wp-login.php

2. Pas de hosts-file aan.

Bij Windows. Ga naar :  C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

Bij Apple     . Ga naar  :  /private/etc/hosts    (openen met Terminal van Apple)

Voeg de regel toe met <IPadres vd server/computer waar de website staat>    <Domeinnaam>

Voorbeeld:

192.168.1.20                domeinnaam.nl

Sla het bestand op. Let erop dat je de rechten hebt om het bestand te wijzigen en op te slaan.

De computer kan het best opnieuw gestart te worden.

De tijdelijke site kan daarna vanaf het werkstation bekeken worden.

Bekijk ook de WordPress-handleiding .