Wil je een nieuwe website bouwen met Wordpress, terwijl de huidige site nog actief is? Hoe kan je de nieuwe website zien (waar je aan werkt), terwijl de ander nog actief is?

Deze situatie is meestal van toepassing wanneer de website van plek verandert oftewel van server. Dit kan omdat je bijvoorbeeld van provider wisselt en de domeinnaam hebt verhuis

Om de nieuwe (tijdelijke) WordPress site te kunnen bekijken, staan hieronder 2 methoden beschreven.
Zie ook de handleiding die onder aan deze FAQ staat.

1a. De nieuwe (tijdelijke) wordpress pagina bekijken via de samengestelde URL

Je kunt de nieuwe (tijdelijke) wordpress pagina bekijken via de samengestelde URL. Deze is te vinden in het Controlepaneel

- Log in op het Controlepaneel
- Ga naar het 'Websites' en klik op de domeinnaam
- Klik in het volgende scherm op 'Web Hosting Settings'

Achter Name zie je de servernaam staan.

voorbeeld:  www.Servernaam.cloud.internl.net/pietjepuk.nl/wordpress/

Let op! De pagina kan verminkt zijn. In dat geval is optie 2 beter (zie hieronder)

1b. Zo kun je inloggen op wordpress website als deze nog tijdelijk is:

www.servernaam.cloud.internl.net/pietjepuk.nl/wordpress/wp-login.php

2. Pas de hosts-file aan.

Bij Windows. Ga naar :  C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

Bij Apple     . Ga naar  :  /private/etc/hosts    (openen met Terminal van Apple)

Voeg de regel toe met <IPadres vd server/computer waar de website staat>    <Domeinnaam>

Voorbeeld:

192.168.1.20                domeinnaam.nl

Sla het bestand op. Let erop dat je de rechten hebt om het bestand te wijzigen en op te slaan.

De computer kan het best opnieuw gestart te worden.

De tijdelijke site kan daarna vanaf het werkstation bekeken worden.

Bekijk ook de WordPress-handleiding .

FAQ Wordpress van tijdelijke naar Live