U kunt de spambescherming instellen op het Parallels controlepaneel.
Wanneer u inlogt op het Parallels controlepaneel
 Kiest voor Tabblad Mail en klikt op een emailadres
- Kies voor het tabblad Spam Protection.

Hier ziet u vervolgens twee soorten opties voor het omgaan met spam: verwijderen of markeren.
a) In het geval van verwijderen belandt de spam nooit in de mailbox en is ook niet achteraf na te gaan of mail onterecht als spam is gemarkeerd.
b) Als de mail als spam wordt gemarkeerd, wordt deze in de inbox afgeleverd met de markering ***SPAM**. Overigens is het ook mogelijk om een de markering in de subject regel aan te passen.

Het niveau is in te stellen.
U kunt een filter aanmaken op basis van een bepaalde score. Standaard staat deze op 3,5
Wanneer u de score verlaagd, worden emailberichten sneller gekenmerkt als spam.

Instellen filterregel (rule)
Als u niet wil dat de spam in de inbox belandt, moet er een 'rule' worden ingesteld. Hiervoor moet u inloggen op de webmail. Klik in de rij met iconen bovenaan op 'Filters'. Maak vervolgens een filter aan dat berichten met ***SPAM*** in de subjectregel verplaatst (bijvoorbeeld naar verwijderde items of door te selecteren dat er een nieuwe map aangemaakt moet worden).
- Klikt op Filters en vervolgens op New rule.
- Daar kunt u in het drop down menu een kenmerk selecteren waarop u wilt filteren.
- Klik vervolgens op Mail om naar het beginscherm te gaan.
- Klik daar op Options en dan op Filters.
- Selecteer "Apply upon logging on"
- Klik op Save Options.
Vanaf nu wordt de inbox gefilterd zodra u inlogt op de webmail.

Let op! Dit filter werkt alleen voor webmail van Parallels. Wanneer u met Outlook of een ander emailprogramma werkt, dient u daarin zelf filterregels aan te maken.