U kunt via een  mailinglist naar meerdere emailadressen (>100) tegelijk een emailbericht versturen. Vaak wordt een mailinglist gebruikt om nieuwsbrieven mee te versturen.

De mailinglist kunt u instellen via het controlepaneel van Parallels
- Nadat u bent ingelogd in het controlepaneel, kunt u naar het tabblad 'mail' gaan.
- Vervolgens klikt u op het tabblad 'maillijsten' en daarna op 'Nieuwe maillijst toevoegen'.
- U kunt deze een naam geven bijv. mailinglist@UwDomeinnaam.NL.
- Hier kunt u aangeven welk mailadres de eigenaar wordt en de beheerder. Ook kunt u hier de mailadressen die lid dienen te worden van de mailinglist, invoeren.

InterNLnet raadt u aan, wanneer u een instelling verandert, dit eerst te testen.
U kunt de mailinglist testen door een mail te sturen aan uw mailingslist die u zojuist aangemaakt heeft (in dit voorbeeld de mailinglist@UwDomeinnaam.NL
Onder het tabblad 'configuratie' kunt u de mailinglist instellen.

Een mailinglist is altijd actief, tenzij u deze zelf helemaal verwijdert in het controlepaneel.
Het is bij deze mailinglist ook mogelijk dat mails, die verstuurd worden via de mailinglist, worden gescand op virussen.