U kunt via het controlepaneel een MySql database aanmaken.
- Login in het controlepaneel
- Klik op More Services
- Klik op Databases (zie plaatje 1)
- Klik vervolgens op Add New Database (zie plaatje 2)
- In het volgende scherm kiest u voor Database type - MySQL, klik daarna op Next(zie plaatje 3)
- Het volgende scherm vult u in en klik daarna op Next (zie plaatje 4)
- Vervolgens krijgt u een overzicht en kunt u op Finish klikken (zie plaatje 5)

Als u een MySql database heeft aangemaakt, ziet u hier de database name en kunt u deze database benaderen.
- Klik op de database name (zie plaatje 2)
- Vervolgens ziet u de Database info, hier kunt u klikken op Browse database manager (zie plaatje 6 )
Nu zit u in phpMyadmin (zie plaatje 7)
U ziet hier ook de knoppen Exporteren en Importeren (plaatje 7)

Importeren Mysql database:
Voordat de database geïmporteerd kan worden, kunt u het beste de bestaande tabellen verwijderen. In MySQL kun je dat doen door het te droppen. (Zie plaatje 8)
- Selecteer eerst de database
- Plaats een vinkje bij Check All Daarmee kun je alle tabellen tegelijk wissen.
- Kies Drop
- Klik op Yes. De database is nu leeg.
- De betreffende database, kan nu geïmporteerd worden.
- Klik op Import
- Selecteer de betreffende database en klik op GO. (Zie plaatje 9)
- Na een succesvolle import verschijnt de melding Import has been successfully finished

Export MySQL database
U kunt via het controlepaneel de MySQL exporteren
- Kies in phpMyAdmin de juiste database
- Klik op Exporteren
Selecteer hetgeen u wilt dat er gebeurt (zie plaatje 10)
- Als alles juist aangevinkt is, klik op Start